familia

familia

Monday, February 15, 2010

jejalan @aquaria

salam anak2 mama..

ari ni dah ari ketiga kite seme cuti..esok dah last..ish..cepatnye..mama rs tal puas hati nak bersenang2 lenang..nak bermalasan..hehehe...

tp sempena cuti ni n sian tgk anak2 mama yg dah agak boring duk umah, di samping nak tunaikan permintaan anak2 mama yg nak gi zoo..papa bwk kte seme gi jejalan..cuma lokasi nye bkn zoo lah..dah byk kali kan kite gi zoo..mama dah boring n panas n penatlah sesangat klu kite gi zoo..so papa bwkla kite gi Aquaria..wlpun dah beberapa kali jgk kite gi, tp lebih ok dr gi zoo..hehehe..

sesampai je kat KLCC..ramai nye org..mama dah standby swimming suit anak2 mama sbnrnye, sbb ikut pengalaman lepas, balik dr aquaria, mesti singgah kat kolam KLCC..hehehe..spi kat sana..punyalah ramai org beratur..30 min jgk la nak amik tiket..anak2 mama dah mula wat perangai n tujnjuk muka boring..terutamanye nazneen..ish..tak leh penat sikit..dah berjalan dr parking ke KLCC pun merungut panas..sabar la dek..panas sikit je..tak itamnye adik tuh..huhuhu...

masuk2 dlm tu..seperti yg dijangka..org punye la ramai..yelah cuti kan..tp abg excited giler..mcm biase la..beratus2 soalan kuar dr mulut abg..mcm2..smpi penat mama n papa nakjawab..last2 mama suh abg dengar explanation yg mmg selalu ade kat aquaria tuh..mama ingat ok la smpi situ..rupanye abg tak puas ati n kata..'mama..abg mmg la dgr..tp abg tak paham..die ckp english..lagi satu..nak tak nampak die..die tuh bercakap dr mana..?'..ish..susah betulo la..akhirnye mama n papa jgk la yg tolong bagi explanation kat abg...adik.biase la..dr awal bad mood..ntah ape angin ntah..nak snap pic pun asyik lari je..period dek ea...hehehe...

dah abis satu round tu..abg bisik kat mama nak balik..hehhe..penat ea..yela 3 jam jalan tanpa henti. tanpa makan n minum..smpi abg n adik lupa pasal nak mandi kolam...mama siap ofer lg nak mandi ke balik..tp anak2 mama serentak jawab..'BALIK'..hehehe..ari ni dalam sejarah nih..

masuk kete je..seperti yg diduga, anak2 mama terus tdo..hehehe...

mama pun sama, sekarang mama rs dah penat n rs ngantuk..abg dr balik td masih tido..skrang papa lak tdo..katenye nak temankan abg..hehehe..yelah tu papa, tggal mama n adik la..adik pun baru bgn n statr tgk katun die..mama..nampaknye terpaksala tdo smbil temankan si 'puteri cengeng' nih..huhuhu....tp ttp solehah kan dek..

ok la..mama rasa nak rehat kejap..esok klu ade citer mama entry lg..by d way 2day is fifth..

sayang anak2 mama n luv u papa...
Sobba alaika...

1 comment:

anak-anak

anak-anak