familia

familia

Wednesday, February 2, 2011

Selamat Tahun Baru

Salam Anak2 mama...



Fisrt skali mama nak gelak dulu..hahaha...tahun baru ke?dah masuk bulan 2 baru mama nak update blog n ucap selamat tahun baru..leh kire baru la tu kan..huhuhu..
Anyway, kite ni dah masuk tahun 2011..cepatnye masa berlalu kan, anak2 mama dah 6 tahun, mama n papa dah kawin 8 thn, bercinta dah almost 15 thn..hehe( klu anak dara dah baligh), mama n papa pun dah masuk golongan belia (bukan remaja tua lgi ye)..hmmm..sedar x sedar je kan...

okay, tahun ni anak2 mama dah mula ke skul yang benar2 skul..sengaja mama antar anak2 mama skul yg camni spy anak2 mama pandai berdikari..klu kat kindergarten/nursery tu mama nampak anak2 mama ni manja..ye la sebab semua mama n ticer yg uruskan, masuk skul ni..tau la kan, ticer2 anak2 mama tu takkan uruskan sbb bukan sikit budak2 yg skul sana..jd semenye anak2 mama kene buat sendiri la kan..hahaha padan muka..!!!. Selama tiga mggu anak2 mama kat skul ni, mama nampak ade perubahan pada anak2 mama terutama dari segi percakapan, kematangan dan pembelajaran, cerita pun asyik cerita pasal cerita NAbi, citer pasal para Sahabat n juga pasal ngaji..ye la Tadika Islam..syukur...hehehe. Bermula dari tahun ini juga, anak2 mama dah pandai mintak duit belanja, sbb kat skul ade jual buah..mama cuma bekalkan RM 1 je sehari sbb pepagi mama dah sediakan bekal utk anak2 mama..so duit belanja tu utk anak2 mama beli brg2 yg ringan2 jela..(wlupun sbnrnye anak2 mama bkn reti kire duit, sebut duit pun x pandai..(Nak duit 2 yen, ni pengaruh citer Hagemaru la ni)...

Perubahan utk diri mama lak, thn ni mama lebih senang dalam urusan rumahtangga sbb anak2 mama dah skul dekat dengan ofis mama n papa..so takde lah setiap hari terkejar2 nak uruskan anak2 mama. LAgipun anak2 mama dak pandai uruskan diri sendiri setiap pagi, tak perlu mama mandikan lg..anak2 mama mandi n pakai baju sendiri..pandai..sbb dah 6 years kan..so no manja2 lgi la...hehehe..

Thn ni jgk mama rs thn yg akan jd bz sikit, sbb tak lama lagi kita akan pindah rumah..so proses perpindahan tu akan makan masa jugk la, sbb mama ingat nak renovate dulu rumah kite yg baru tu sblm masuk, lagi..kete Citra kite papa dah jual n sekarang tgh tggu kete baru..amik masa jgk la..n byk lagila tugasan2 yg perlu mama n papa lakukan tahun ni..(ikut perancangan cam banyak je..huhuhu)...

Mama rs cukup dulu la utk setakat ni, rs penat n ngantuk (kat ofis nih, tp ramai yg takde sbb esok CNY) selain mama nak sambung buat keje mama..nnti ade masa mama tulis lagi n mama akan cari material terbaik untuk menceriakan smula blog kite nih..ni azam mama tahun baru..cheewwaahh...!!!..

ok la anak2 mama, luv u n papa too..muah..n babai..







2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

anak-anak

anak-anak